Петровић није дошао на сједницу ГО СДС, Савић коментарисао однос са њим

Срна
Петровић није дошао на сједницу ГО СДС, Савић коментарисао однос са њим

ЛОПАРЕ - Начелник општине Лопаре Раде Савић рекао је да бијељински градоначелник Љубиша Петровић нападима на њега покушава да убире политичке поене преко страначког колеге.

"Не постоји сукоб са Петровићем, ту постоје напади на мене, које не могу да разумијем. Он је изјавио да, наводно, постоји некаква документација о мојој сарадњи - па нека је покаже. Мислим да је све ово покушај убирања политичких поена путем леђа страначког колеге", рекао је Савић.

Уочи сједнице Главног одбора СДС-а у Лопарама, начелник Савић је изјавио новинарима да му је шокантно што је сав напад око литиујума усмјерен на њега и да је о овој теми било много политичког подметања.

Он је одбацио Петровићеве оптужбе да сарађује са Савезом независних социјалдемократа и назвао их бесмисленим.

Начелник Угљевика Василије Перић рекао је да није скоро имао контакте са Петровићем и да не зна зашто се нашао на мети његових напада.

"Од почетка сам у СДС-у и до сада сам својим радом показао да могу сарађивати са онима који су са мном у странци, а свакако да могу сарађивати чак и са онима који су ми до јуче били политички противници, када је ријеч о интересу народа", истакао је Перић.

Сједници Главног одбора Српске демократске странке (СДС), која се одржава у Лопарама, не присуствује Петровић.

Сједница је почела обраћањем домаћина, начелника Савића, о пронађеном литијуму на овом подручју, који је постао проблем и оптеретио и странку због напада градоначелника Бијељине на страначке колеге које су на челу Лопара и Угљевика.

Његово излагање пропраћено је аплаузима учесника сједнице, којој не присуствује Петровић.

Сједница Главног одбора СДС-а одржава се у Центру за културу и информисање у Лопарама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана