Петровић: Наша снага је у јединству

Срна
Петровић: Наша снага је у јединству

ТРЕБИЊЕ - Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић истакао је да се у новијој српској историји не памте бољи, снажнији и плодоноснији односи између најважнијих српских представника, руководстава и нàрода Србије и Српске.

 

-Српска православна црква и Његова светост патријарх српски Порфирије, који је са осталим преосвештеним епископима предводио јучерашњи помен, обиљежавајући најмасовније етничко чишћење једног народа са његових вјековних огњишта у Европи послије Другог свјетског рата, сигурно могу бити поносни на свесрпско јединство исказано у овим тешким временима. Тим прије, што су међу бројним званичницима, министрима, са нама били и српски државници из наше братске Црне Горе, али и многи други - истакао је Петровић.

Он је навео да приликом посјете званичника Србије разговарано о многим темама, као и о конкретним пројектима који се реализују у Републици Српској, уз значајну и несебичну помоћ наше матице Србије.

-Иако смо се увијек ослањали на Србију, која нам одувијек помаже и помагаће и у будућности, никада ниједно руководство Србије није више уложило у Републику Српску у конкретне пројекте, до овог данашњег, на челу са предсједником Александром Вучићем, а посебно не у развој наших слабије развијених општина и регија - нагласио је Петровић за Срну.

Истакао је да Србија то данас ради у континуитету, не обазирући се на било какве притиске, политичке блокаде, што представља само један од видова помоћи у константној политичкој борби за очување статуса Републике Српске.

-Наша снага је у јединству. Да слога српска траје вјечно. Да се све чешће и многобројније, али и бољим поводима, окупљамо и да заједнички развијамо наше двије Републике - поручио је генерални секретар СНСД-а захваливши званичницима Србије, на челу са предсједником Вучићем, на искреној и братској подршци.

У Приједору је синоћ обиљежен Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у Погрому "Олуја" у којој су хрватске снаге протјерале више од 220.000 крајишких Срба. Обиљежавању су присуствовали званичници Републике Српске и Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана