Петровић: Господо из међународне заједнице, пустите нас да живимо

Срна
Петровић: Господо из међународне заједнице, пустите нас да живимо

ДОБОЈ- Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Обрен Петровић поручио је "господи из међународне заједнице да не руше БиХ и да коначно дају шансу свим народима у Републици Српској и Федерацији БиХ да живе спокојно по својој мјери, а не страној".

"Дуги низ година градио сам политичку каријеру у којој је један од носећих стубова било искрено залагање за мултиетичност и суживот. Поносан сам што је као резултат тог настојања мој град, мој Добој, у том погледу један од најпозитивнијих примјера. Зато ми је као човјеку крајње нејасно зашто у миру и периоду напретка БиХ било коме треба раздор", изјавио је Петровић за Срну.

Он је нагласио да му је као дугогодишњем политичару дужност да пита међународну заједницу шта је спорно, зашто не покажу резолуцију Савјета безбједности о именовању високог представника у БиХ ако је њемачки туриста има.

Петровић је оцијенио да распакивање Дејтона није добро ни за један народ у овој намученој земљи.

"Потврђивање оптужнице предсједнику Републике Српске и вршиоцу дужности директора 'Слижбеног гласника' је сценарио који има два пута и то - један који води одласку људи из БиХ и други који нас, легитимно изабране представнике из Републике Српске сила и иживљавање над институцијама Српске и предсједником Републике Српске води ка излазним вратима у институцијама БиХ", рекао је Петровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана