Петронијевић: Сена Узуновић запријетила Нобилу и мени

Срна
Foto: Predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

САРАЈЕВО- Адвокат Горан Петронијевић изјавио је да је судија Суда БиХ Сена Узуновић данас запријетила њему у адвокату Анту Нобилу да се не смију обратити јавности и у Суду када је ријеч о суђењу предсједнику Републике Српске Милораду Додику и в.д. директора "Службеног гласника" Милошу Лукићу.

Петронијевић је рекао да се правни савјетници Додика и Лукића неће уплашити овакве ситуације.

"Шта смо нас двојица рекли што није истина или је увредљиво. Појавиле су се пријетње /лидера СДА/ Бакира Изетбеговића и зато се Узуновићева овако понаша", додао је Петронијевић на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву након суђења Додику и Лукићу.

Он је истакао да то није примјерено судској пракси.

"Она отворено пријети, иако је суђење јавно и свако од учесника може да изнесе оно што је тачно и јавно. Ово је класични недостатак правних аргумената и зато се судија тако понаша", рекао је Петронијевић.

Он је рекао да је "тужно и жалосно" да Нобило и он не могу да причају у судници нити у јавности.

"Нажалост, и одређеним подзаконским актима и споразумима није дозвољено да поступамо у својству браниоца у судовима БиХ, јер смо држављани других земља. У земљама бивших република Југославије ово није случај", рекао је Петронијевић и упитао гдје су људске слободе када се на овај начин брани адвокатима да говоре. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана