Петронијевић: Оптужница Тужилаштва БиХ политичка

GS
Foto: Arhiva

Оптужница Тужилаштва БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића је једна врста политичке оптужбе, са много мање кривичног права а много више политике, која је деструктивна, рекао је адвокат из Београда Горан Петронијевић гостујући у Јутарњем програму.

Истакао је да је посљедње вријеме да се понашању Кристијана Шмита стане на пут и да се дође до стања да се грађани Републике Српске заштите од његове самовоље.

- Иницијатива која је покренута, за формирање савјета за одбрану предсједника Републике Српске Милорада Додика, усмјерена је да се припреми правно политичка анализа свих оних који покушавају да дестабилизују БиХ, али и републику Српску - рекао је Петронијевић. 

Нагласио је да је ову иницијативу до сада подржало више од 100 адвоката, који су пристали да про боно учествују првенствено у политичком, а онда квазиправном процесу, које је покренуло Tужилаштво БиХ.

Подсјетимо, Тужилаштво Босне и Херцеговине подигло је оптужницу против предсједника Република Српска Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана