Петрић: Звезда и Партизан највећи проблем у српском фудбалу

Танјуг
Петрић: Звезда и Партизан највећи проблем у српском фудбалу

БЕОГРАД - Тренер фудбалера Партизана Гордан Петрић изјавио је данас уочи сутрашњег дуела у Суперлиги против нишког Радничког да су Црвена звезда и Партизан главни проблеми српског фудбала.

Петрић се осврнуо на дешавања након посљедњег кола Суперлиге у ком је његов тим ремизирао са Јавором (3:3), док је Црвена звезда у седмом минуту судијске надокнаде савладала Раднички из Ниша са 2:1.

Након тога услиједио је “рат” саопштењима вјечитих ривала, а Петрић сматра да Звезда у последњих неколико година има помоћ судија.

-Највећи проблем у српском фудбалу су Звезда и Партизан. Тренутно, задњих година, проблем прави Звезда. Оно што ја сигурно знам је да ћемо се борити да одиграмо на најбољи могући начин сваку утакмицу. Боље бити рањени вук у тој борби, него дресирана пудлица у циркусу. Нема више притиска, шта год да се деси - изјавио је Петрић

Додао је да не би волио да се народ посвађа због фудбала

-Могу да осетим да се нешто дешава и као тренер и као функционер сам могао. Да не буде да се жалим, имао је и Партизан у прошлости да му неко прогледа кроз прсте, као што сад има Звезда. То се односи на судије. Некад се помагало Партизану, сад се помаже Звезди. Требало је да завршимо 3:1 против Јавора. Нама саопштења не требају. Нисмо били сликари, бавимо се овим послом. Не верујем да је Јавор послао саопштење – нагласио је.

Тренер Партизана дао је конкретан примјер „судијске протекције према Партизану и Црвеној звезди“.

-Питао сам судију против Јавора зашто не даш Менигу жути картон. Мени та помоћ не треба. Извинио сам се клупи Јавора што судија мом играчу није дао картон – истакао је Петрић.

Прокоментарисао је наредни меч и поручио да његов тим мора да освоји три бода.

-Занимљива утакмица из простог разлога јер Раднички Ниш игра другачије од осталих екипа са којима смо играли. Јуче смо слетели у јутарњим часовима. Партизан сутра мора да изађе у најјачем могућем саставу и да узме три бода -  изјавио је он.

Тренер Радничког је бивши капитен и тренер Црвене звезде, те бањалучког Борца Ненад Лалатовић који је увијек мотивисан против Партизана.

-Лала је тренер који воли да игра против Партизана и у прошлости је имао успеха и на нашем стадиону. Али не треба ми да се оптерећујемо Лалом. Моји играчи треба да гледају свој посао и да пробају да добију утакмицу на најлакши могући начин. Лалу знам приватно, он је специфичан. Нема таквих тренера пуно у Европи. И Лала се да можда више од свих нас што се тиче битисања поред клупе. Само да не уђемо у ту његову причу - изјавио је Петрић и додао да пристаје и на тријумф минималним резултатом:

-Нека буде 1:0, само да се заврши без повреда јер у четвртак имамо утакмицу сезоне за клуб, играче и за мене – истакао је Петрић.

Утакмица 17. кола Суперлиге између Партизана и Радничког из Ниша игра се сутра у Хумској у 19 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана