Петрић: Наредба о поновном бројању гласова преурањена и незаконита

Г.С.
Петрић: Наредба о поновном бројању гласова преурањена и незаконита

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Бивши члан Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ Бранко Петрић изјавио је Срни да је наредба о поновном бројању гласова за предсједника Републике Српске преурањена и незаконита, те да се плаши да је дио ширег пројекта.

“Наредба није донесена на основу закона, а и овај састав ЦИК-а нису професионалци него пробосанци, па их стога закон баш много и не обавезује”, рекао је Петрић.

Петрић је истакао да је одлука преурањена и у погледу поновног бројања гласова, те да се за такву наредбу морају испунити законом предвиђени услови за тако нешто.

“О тој наредби не треба никакав посебан коментар јер је о њој све што треба рећи већ рекао члан ЦИК-а Владо Рогић, који је суви професионалац”, рекао је Петрић.

Он је оцијенио да је очито да раде не на основу закона него на основу очекивања што је јуче најавио Кристијан Шмит говорећи како ће ЦИК тако нешто и урадити.

“Ово што се по улицама дешава и најављује да ће се дешавати само је режија цијеле ситуације као предложак на неке одлуке. Бојим се много горих одлука и очито ту нису чиста посла и добре намјере”, истакао је Петрић.

Он је нагласио да се у овом тренутку не може предвидјети камо то све може одвести.

Петрић је навео да је тешко предвидјети какав ће исход из свега изаћи и шта желе од те одлуке, а очито, како је додао, да наброје гласова колико им треба.

Централна изборна комисија /ЦИК/ данас је на хитној сједници у Сарајеву издала наредбу да се на територији Републике Српске и Брчко дистрикта поново преброје гласови за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана