Петковић о одлуци Уставног суда: Од владавине права нас дијеле свјетлосне године

Ведрана Кулага Симић
Петковић о одлуци Уставног суда: Од владавине права нас дијеле свјетлосне године

БАЊАЛУКА - Уставни суд БиХ је дефинитивно постао продужена рука ОХР-а и у правилу потврђује сваки став који дoносе они који се налазе у фотељи високог представника, каже то за "Глас Српске" потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић.

Реагујући на данашњу одлуку Уставног суда да неуставним прогласи Закон о непримјењивању Одлуке високог представника у Српској којом се доноси Закон о допуни Кривичног закона БиХ, који је усвојила Народна скупштина, подсјећа да је Кристијан Шмит чак и недавно најављивао какву ће одлуку да суд донесе у одређеном предмету.

- Владавина права у БиХ, након одлуке Валентина Инцка када је био високи представник у, али и ових одлука Уставног суда, дефинитивно не постоји. То је мисаона именица, а од владавине права нас дијеле свјетлосне године - рекао је Петковић који је функционер Уједињене Српске.

Српска ће каже, и поред ове одлуке, наставити свој пут.

- Република има законодавну, извршну и судску власт и сигурно је да ћемо и даље доносити одлуке које су најбитније за све грађане Српске, али када имамо суда какав је Уставни суд БиХ, који признаје и потврђује наводну законодавну власт некаквог појединца, односно високог представника, све јасно говори колико је ова земља апсурдна - закључио је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана