Петковић: Наметање рјешења је супротно демократским вриједностима

Срна
Петковић: Наметање рјешења је супротно демократским вриједностима

БАЊАЛУКА - Захтјев СДА да рјешења намеће Кристијан Шмит говоре о томе да БиХ није демократска и суверена земља и недопустиво је што Бошњаци желе да се настави са праксом наметања, изјавио је Срни правник Милан Петковић.

"Подсјетићу да се у Републици Српској поштују права конститутивних народа и мањина, што је загарантовано Уставом. Клубови Бошњака и Хрвата у Вијећу народа Републике Српске функционишу несметано и то је чињеница", рекао је Петковић.

Он каже да се потпредсједници Републике Српске бирају директно на изборима, што је у складу са демократским вриједностима.

"Бошњаци и Хрвати у Српској на тај начин имају аутентичне представнике. Наметање одлука је против БиХ и није корисно за грађане", рекао је Петковић.

Предсједништво СДА затражило је од Кристијана Шмита да осигура симетрична и идентична рјешења у Федерацији БиХ /ФБиХ/ и Републици Српској у погледу надлежности и функција Дома народа ФБиХ и Вијећа народа Српске, као и ентитетских предсједника и потпредсједника, тврдећи да тренутна рјешења "додатно дискриминишу" Бошњаке и Хрвате у Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана