Петковић: Љубав према Српској јача од страних санкција

Срна
Петковић: Љубав према Српској јача од страних санкција

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Љубав према Републици Српској далеко је јача од санкција било које свјетске или европске силе, изјавио је Срни посланик Српског клуба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милан Петковић.

Петковић је, коментаришући санкције које је Велика Британија увела маркетиншкој агенцији "Маниа" због ангажовања поводом обиљежавања Дана Републике - 9. јануара, истакао да је очито да се желе казнити сви који сарађују са властима Републике Српске и промовишу Српску и њене вриједности.

Он је рекао да би нормално било да стране амбасаде подрже младе у агенцији "Маниа" јер раде одличне ствари на промоцији цијеле БиХ, а не да уводе санкције.

"То је једноставно да млад човјек изгуби било какву вјеру и у међународне организације, а и вјеру у правду", каже Петковић.

Петковић сматра да мржња према Републици Српској прелази сваку границу здравог разума, али и дипломатске коректности.

"Очито је да је овдје код санкција искључиво само мржња према Републици Српској побиједила и да једноставно не желе прихватити да млади људи, као што су људи из агенције `Маниа` могу направити позитивне помаке у БиХ", навео је Петковић.

Он је подсјетио да је маркетиншка агенција "Маниа" радила на већем броју пројеката за различите међународне и домаће организације, истичући да се никада нису водили идејом национализма.

Петковић је нагласио да се Срби никада неће одрећи 9. јануара, те додао да је сигуран да би и људи из агенције "Маниа" и да су знали да ће добити санкције уколико ураде промотивни спорт, то ипак учинили без обзира на све.

Велика Британија увела је санкције бањалучкој маркетиншкој агенцији "Маниа" због учешћа у организацији Дана Републике Српске - 9. јануара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана