Петковић: Курти почео да припрема терен за нови терор и прогон српског народа

Танјуг
Петковић: Курти почео да припрема терен за нови терор и прогон српског народа

БЕОГРАД - Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти бруталном кампањом лажи и дезинформација почео да припрема терен за нови терор и прогон српског народа на сјеверу Косова и Метохије.

Сада је јасно да ће наставити да се служи неодрживим теоријама завјере и измишљеним пријетњама како би у предстојећем периоду још више појачао репресију над Србима, казао је Петковић.

-Окупатори су увек у историји настојали да се представе као заштитници поробљених, међутим Куртијева тактика „окупирам те за твоје добро“ неће проћи код српског народа на Косову и Метохији, који је одавно прозрео намере Приштине и на својој кожи свакодневно осећа последице Куртијевог терора. Искључиви извор свих проблема на Косову и Метохији јесу Курти и његова злочиначка параполиција која сеје терор и страх међу мирним српским народом на северу покрајине - рекао је Петковић.

Према његовим ријечима, зато једини пут ка изградњи мира и спуштању тензија води преко неопходне деескалације коју Приштина мора да спроведе и без одлагања повуче своје полицијске фаланге са сјевера покрајине, престане са свакодневним хапшењима невиних Срба и сваког другог угњетавања.

-Курти својевољно неће пристати на било какво повлачење, јер његов циљ нису ни дијалог ни нормализација, већ суштинска промена ситуације на терену, кроз перфидно етничко чишћење, под маском бриге о безбедности на северу Косова и Метохије. Зато је неопходно да утицајни међународни чиниоци на Косову и Метохији погледају реалности у очи, и зауставе Куртијев пројекат - рекао је Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана