Петковић: Дудаковић одавно требао бити у затвору

Срна
Петковић: Дудаковић одавно требао бити у затвору

САРАЈЕВО - Посланик Српског клуба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милан Петковић изјавио је Срни да је оптужени ратни злочинац Атиф Дудаковић већ одавно требао бити на издржавању затворске казне, а не на слободи и у позицији да савјетује бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића.

"Да у БиХ истрага за ратни злочин не траје 30 година, Дудаковић би сада био на издржавању казне затвора. Нажалост, чак и када је подигнута оптужница, Суд БиХ је одбио приједлог за одређивање притвора, вјероватно како би са слободне могао да савјетује Бећировића како да настави путем на коме је он био", рекао је Петковић реагујући на јучерашњи састанак Дудаковића и Бећировића у Бихаћу.

Петковић је оцијенио да је БиХ земља апсурда, у којој је понос састати се и славити ратни злочин са оптуженим.

"БиХ је земља у којој је, нажалост, будућност неизвијесна", изјавио је Петковић.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић састао се јуче у Бихаћу са ратним командантом Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифом Дудаковићем, коме се пред Судом БиХ суди за ратне злочине почињене над српским цивилима и војницима на подручју Крајине, те му је "одао признање за допринос у борби за одбрану БиХ".

Атиф Дудаковић и петнаесторица припадника и команданата Петог корпуса такозване Армије оптужени су за злочине почињене над српским цивилима и војницима на подручју Крајине.

Оптужница их терети за убиство више од 300 Срба, међу којима највише цивила,

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана