Петковић: Чланови Савјета министара да покажу одговорност или ће бити покренута иницијатива за њихову смјену

Срна
Петковић: Чланови Савјета министара да покажу одговорност или ће бити покренута иницијатива за њихову смјену

САРАЈЕВО - Уколико чланови Савјета министара не покажу одговорност у свом раду и поштовање према Представничком дому као највишем законодавном тијелу, биће покренута иницијатива за њихову смјену, најавио је посланик Уједињене Српске у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милан Петковић.

У изјави за Срну Петковић је, образлажући своје ставове, рекао да чланови Савјета министара у континуитету не учествују у раду Представничког дома већ се појављују само на расправама о одређеним тачкама дневног реда и на самом почетку сједнице, мада су, према Пословнику, обавезни да присуствују сједницама.

Према његовим ријечима, то је непоштовање посланика и Представничког дома као највишег законодавног тијела, те се на тај начин онемогућава парламентарна контрола рада управе која је уставна категорија.

-Ово је један од основних начина на који грађани врше контролу рада управе, односно извршне власти путем законодавне власти тј. посланика које су изабрали грађани - навео је Петковић.

Он је подсјетио да је у току расправе на данашњој сједници Представничког дома истакао да је повријеђен Пословник о раду овог дома који прописује да су чланови Савјета министара обавезни да присуствују сједницама.

Упозорио је и да је прва наредна сједница Представничког дома крајњи рок члановима Савјета министара да се уозбиље и раде свој посао.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана