Петковић: БиХ не може да буде само земља Бошњака

Срна
Петковић: БиХ не може да буде само земља Бошњака

БАЊАЛУКА - Република Српска ради на томе да БиХ коначно престане да буде само земља једног народа - бошњачког, без обзира на конститутивност која је гарантована Уставом, рекао је Срни потпредсједник Народне скупштине Српске Милан Петковић. Коментаришући писмо које је извршни директор Конгреса Бошњака Сјеверне Америке

Селма Порчо упутила званичницима САД, а у којем, како је навела, захтијева да предсједнику Српске Жељки Цвијановић забране улазак у САД и да је ставе на листу за блокирање и откажу све заказане састанке са њом, Петковић наводи да су посљедњих дана бошњачка политичка елита и сви други актери који лобирају за бошњачке интересе, као Ријасет Исламске заједнице, кренули у контраофанзиву.

-Видјели су да се сви њихови планови које су замислили у БиХ не остварују како су замислили, а разлог томе је најава Кристијана Шмита да ће интервенисати у изборном законодавству БиХ - навео је Петковић.

Према његовим ријечима, чињеница је да ниједна од тих одлука не иде у корист Срба, али исто тако не иде ни у корист Бошњака како су навикли.

-Бошњци су навикли да имају примат и сувереност у БиХ и да се само њихови интереси остваре. Напади на предсједника Републике Српске су само посљедњи у низу, а постали су константни и на српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и друге званичнике Српске и то није ништа ново - нагласио је Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана