Перовић о санкцијама: Смијешна одлука

GS
Foto: Srna

БАЊАЛУКА - Шеф Представништва Републике Српске у Москви Душко Перовић рекао је Срни да је смијешна одлука америчког Министарства финансија да му уведе санкције због "лобирања за састанке предсједника Републике Српске и Русије", истакавши да је логично да ради за Српску чији је Милорад Додик предсједник.

"На ову одлуку могу једино да се насмијем. Ја радим за Републику Српску и њен сам представник, а Милорад Додик је њен предсједник. Па за кога ћу лобирати? За Џоа Бајдена? Он је предсједник Америке и има своје лобисте", рекао је Перовић и додао да Америка ради шта хоће.

Перовић је навео да не лобира ни за предсједника Русије Владимира Путина, јер није држављанин Русије, гдје живи 33 године, већ да ради за Републику Српску и бави се тиме чиме се бави као шеф Представништва посљедњих 10 година.

Он је рекао да се у Русији не бави бизнисом, те да није ништа ни куповао ни продавао, већ лобирао за Српску чији је Додик предсједник.

"Ако је то гријех за Американце да ми наметну санкције, немам ништа против", истакао је Перовић.

Он је рекао да нема намјеру да иде у Америку нити га та замља више занима.

"Нисам био тамо десет година. Некада сам волио ту земљу, а сада једва чекам да се она распадне, да нас оставе на миру јер је цијели свије уморан од њих", истакао је Перовић.

Министарство финансија САД увело је данас санкције шеф Представништва Републике Српске у Москви Душку Перовићу због, како је наведено, лобирања за састанке предсједника Републике Српске Милорада Додика и предсједника Русије Владимира Путина.

У саопштењу Министарства наведена су имена укупно 10 појединаца из земаља западног Балкана, међу којима је и министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана