Перишић: Побједа Путина даје Србима снагу да Западу каже "не"

Срна
Перишић: Побједа Путина даје Србима снагу да Западу каже "не"

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Побједа Владимира Путина на предсједничким изборима у Руској Федерацији даје Србима снагу да Западу кажу дефинитивно "не", као и наду да могу да опстану у овом свијету, сматра политиколог Срђан Перишић.

"Побједа Путина даје Србима наду да могу да се обједине, јер су распарчани и разбијени у више држава у протеклих 30 година. Та побједа нам даје наду да можемо да се супротстављамо Западу, снагу да кажемо Западу дефинитивно не", рекао је Перишић Срни.

Према његовим ријечима, попут руског народа и свијета који не жели да живи по моделима Запада, тако ни Срби, Република Српска не жели да живи по диктатима, притисцима, ударима који долазе из Вашингтона, Лондона и ЕУ, односно НАТО-а.

"Мислим да је српски народ навијао и желио побједу Путина јер представља отпор. Побједу Путина најбоље одсликавају његове ријечи које је изговорио два дана пред изборе: Западне елите су се вијековима храниле људским месом и крвљу и трпали туђи новац у своје џепове. Дошло је вријеме да се тај бал вампира завршава", нагласио је Перишић.

Он је указао да, без обзира што је била потпуно извјесна, побједа Путина прије свега показује велико јединство руског народа који се подигао у супротстављању западном свијету.

"Практично, предсједнички избори у Руској Федерацији су показали плебисцитарно опредјељење руског народа да желе избором Путина да се супротставе Западу и да не желе да живе по политичким, економским, културним и идеолошким моделима који су долазили са Запада", сматра Перишић.

Према његовим ријечима, побједа Путина је оснажила супротстављање Западу политика, народа и земаља широм Африке, Азије, Латинске Америке.

"Побједа Русије је нада за сав свијет изван Запада, а то је највећи дио свијета", додао је Перишић.

Руски предсједник Владимир Путин убједљиво је побиједио на предсједничким изборима освојивши више од 87 одсто гласова. /крај/бм/аб

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана