Перишић: Додик персонификује политику црвених линија према Западу

Срна
Foto: ГС

Универзитетски професор Срђан Перишић рекао је да удари на предсједника Републике Српске Милорада Додика трају јер он персонификује политику црвених линија према Западу, а црвена линија је одбрана Српске.

"Једини је од свих српских политичара у посљедих 30 година успио да каже која је то црвена линија и због тога је на удару, не он, него његова политика, а црвена линија је одбрана Републике Српске", рекао је Перишић новинарима у Бијељини након панел-дискусије "Суђење Републици Српској".

Он је поручио да треба пружити отпор удару на Републику Српску.

"Републику Српску морамо да одбранимо од овог удара, ово није удар на самог Милорада Додика, већ пре свега удар на предсједника Републике као институцију која представља све Србе, целу Републику Српску у и изван БиХ, ово је удар на све нас и ми морамо пружити отпор том удару", рекао је Перишић.

Он је истакао да је порука са вечерашњег скупа да сви треба да стану у отпор Западу, уз оцјену да иза свега не стоје муслимани, Бошњаци, већ прије свега западни фактор.

"САД су непријатељ Републике Српске, због тога је Додик оптужен, због тога се он руши као предсједник", рекао је Перишић.

Он је навео да је Додик схватио да мора да стави црвену линију према Западу и супротстави се њиховој политици у БиХ и Балкану, оцјењујући да је тиме од обичног политичара постао државник чије је дјеловање усмјерено на одбрану Републике Српске.

Перишић је опозцији поручио да су у заблуди ако мисле да ће доћи на власт уколико Запад успије да сруши Додика и да ће се договорити са Американцима и ЕУ, истичући да нема договора са Западом који је све политичаре преварио, изиграо и слагао.

"Улога Запада овдје није притељска и да донесе напредак и развој, него је непријатељска", рекао је Перишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана