Перић и Бјелица откривају за „Глас“ шта ће даље након пораза на изборима

Маријана Миљић Бјеловук
Перић и Бјелица откривају за „Глас“ шта ће даље након пораза на изборима

БАЊАЛУКА - Остајемо у политици за сада. Има посла, а и до пензије је још која година, тако укратко описују даљи ангажман СДС-ови кадрови Василије Перић и Милован Бјелица који су након шест, односно три освојена мандата изгубили битку на одржаним локалним изборима за прве људе у својим локалним заједницама.

Перић, који је први пут на пријевременим изборима 2001. године изабран за начелника Угљевика и од тада, па све до октобра ове године, није изгубио ниједне изборе, наводи да наставља да се бави политиком, али и открива шта је био разлог због чега је у недјељу изгубио изборну битку за првог човјека ове општине.

- Политички противници овдје имају огромно предузеће (РиТЕ Угљевик) које има промет од 180 милиона марака. Они су, дакле, имали огромне ресурсе. Имају они одређене интересе у Угљевику за које ће се у будућности видјети и заправо какви су - рекао је “Гласу Српске” Перић.

Наводи и да ће размислити о даљем свом политичком ангажману, али и наглашава и да остаје члан СДС-а.

- Од почетка сам ту, али са органима странке како на општинском тако и на централном нивоу видјећу како и на који начин даље. Увијек сам спреман да препустим мјесто онима који евентуално имају више енергије и који се боре. О томе ћемо свакако разговарати - казао је Перић, који је и предсједник Општинског одбора СДС-а у Угљевику.

Када је ријеч о даљем ангажману и радном статусу, Перић наводи да ће видјети шта и како даље када сумира све утиске.

- Посла има. И до пензије је остало неких пет-шест година. Видјећу. О том потом - навео је Перић.

Бјелица који је као кандидат СДС-а по први пут за начелника општине на истоку Српске изабран 2012. године, а реизабран 2016. и 2020. године изгубио је трку за нови мандат, а он наводи да се у недјељу десила велика превара на Сокоцу.

- Низ је нерегуларности. Убрзо ћу се о том питању обратити јавности и Централној изборној комисији (ЦИК). Нисам од оних који плачу, кукају и жале се, али нећу дозволити да ме неко прави будалом  - рекао је “Гласу” Бјелица и додао да и даље остаје у СДС-у те подсјећа да је и предсједник Општинског одбора странке на Сокоцу.

Наглашава и да ће радити на учвршћивању странке те наводи да су остварили солидан резултат, односно да су остали на нивоу броја гласова који су остварили и на изборима одржаним 2020. године.

Бјелица наводи и да је стекао услове за старосну пензију, али не и за пензију на основу година радног стажа.

- Недостаје ми девет година радног стажа када сам био смијењен. Тада нисам имао право на рад. Због прекида у радном односу од марта 2003. до 2012. године немам услове за пензију на основу година рада. Видјећу још шта ћу. Проблем је што су мени уведене и санкције од стране САД тако да је спорно било какво даље запослење јер немам ни жиро-рачуна - закључио је Бјелица.

Оптужбе

Милован Бјелица рекао је да је предсједник Општинске изборне комисије Драган Башевић у недјељу на локалним изборима направио дармар.

- Он је физички напао посматрача из СДС-а. Тај инцидент је пријављен полицији. Стално се понашао бахато - рекао је Бјелица и додао да су тражили поновно пребројавање гласова на једном бирачком мјесту уз присуство полиције због безбједности чланова бирачког одбора и посматрача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана