Пејаковић: Нема веће части него када те одликује отаџбина

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Драмски умјетник Никола Пејаковић захвалио је у име свих награђених за одликовања која је данас уручио предсједник Републике Српске Милорад Додик, оцијенивши да нема веће части него када те одликује отаџбина.

"Док је Републике и Србије биће и српског народа. Србин сам и православац који живио и ради у Бањалуци и Београду, што је за мене један културни и политички простор", истакао је Пејаковић у обраћању на церемонији додјеле одликовања поводом 9. јануара, Дана Републике Српске, преноси Срна.

Директор Института за кардиоваскуларне болести Дедиње из Београда Милован Бојић рекао је да је велика част што су препознати лауреати који ће иза себе оставити вриједне ствари.

"Захвалан сам за уручење одликовања и што сте препознали лауреате. Захваљујем Вам, предсједниче Додик, јер је то додатни подстрек за још бољи рад, а на добробит Републике Српске", додао је Бојић.

Додик је захвалио носиоцима одликовања што су дошли у Републику Српску и зато што је својим радом чине бољом и успјешнијом.

Обраћањем лауреата у Културном центру Бански двор у Бањалуци завршено је уручивање одликовања.

Према програму обиљежавања Дана Републике, у 16.00 часова биће одржана свечана академија у Спортском центру "Борик", док је у 18.00 часова предвиђен пријем у Административном центру Владе Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана