Павловић: Бесмислена оптужница за рођенданску честитку

Srna
Foto: Srna

БРАТУНАЦ - Предсједник Удружења грађана "Источна алтернатива" Републике Српске Војин Павловић сматра да је оптужница против њега због постављања транспарента у Братунцу којим је лани честитао рођендан некадашњем команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу бесмислена и злонамјерна.

Он сматра да је то наставак притиска на њега и његову породицу, који већ дуже вријеме врше, како је навео, бошњачки политички кругови под утицајем бошњачких ратних команданата и ветерана који су починили злочине над Србима и на овај начин желе да спријече изношење истине о масовним српским страдањима и прикрију почињене злочине за које треба да одговарају.

"Како сам из медија упознат, Суд БиХ потврдио је оптужницу против мене због наводног `изазивања националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости`. Та судска констатација је неистинита јер се не ради о изазивању било какве мржње и нетрпељивости него о погрешном и злонамјерном тумачењу искрене и добронамјерне рођенданске честитке двојици значајних Срба", навео је Павловић.

Он је истакао да је хришћански пожељети некоме срећу и здравље у животу, а посебно за рођендан и да то није никакво величање особа осуђених за ратне злочине, како је наведено у оптужници.

"Умјесто да су открили и процесуирали оног ко ми је запалио кућу прије скоро двије године и ко је пријетио клањем чланова моје породице, правосуђе БиХ се бави рођенданским честиткама. То ме не брине, али ме брине рад судства које, под утицајем бошњачке стране и неких представника међународне заједнице, настоји да застраши цијели српски народ, да не смије да износи истину о српском страдању и да тако заштите починиоце тих злочина од одговорности и стварају криву историјску слику о карактеру рата и жртвама у току рата у БиХ", рекао је Павловић.

Суд БиХ потврдио је оптужницу против Павловића због постављања транспарента у Братунцу којим је лани честитао рођендан генералу Војске Републике Српске Ратку Младићу, чиме је, како је оцијењено, "изазивао националну, расну и вјерску мржњу, раздор и нетрпељивост".

Павловића оптужница терети да је 10. марта прошле године у Братунцу поставио транспарент са ликом и исписаном поруком којом се велича и подржава особа осуђена за ратне злочине, саопштено је из Тужилаштва БиХ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана