Патријарх Порфирије: Жива вјера у народу Епархије бихаћко-петровачке

ГС
Патријарх Порфирије: Жива вјера у народу Епархије бихаћко-петровачке

МАРТИН БРОД - Његова светост патријарх српски Порфирије рекао је да је жива вјера у народу Епархије бихаћко-петровачке и да је то истинска и права утјеха, а да је манастир Рмањ вишевјековна оаза мира и вјере.

Српски патријарх је истакао да је манастир Рмањ оаза мира, љубави, истине, правде и вјере, и то не од јуче него вијековима, који су се ширили концентричним круговима.

- Обнављајући ову светињу обновљену вјером у народу на овим просторима сигуран сам да ће светиња, која је засијала љепотом каквом није ни онда када је манастир изграђен, сијати истинском и непрекидном молитвом оних који буду спремни да дођу и живот принеђу пред олтар Христов за своје и спасење рода свог, рекао је патријарх у бесједи.

Патријарх је напоменуо да је дошао у Епархију бихаћко-петровачку и да је јуче и данас био на више локација и видио живу вјеру.

Његова светост стигао је у манастир Рмањ у Мартин Брод гдје ће сутра освештати Храм Светог Николаја Чудотворца.

Његову светост дочекао је епископ бихаћко-петровачки Сергије у присуству бројних вјерника, након чега је уприличена доксологија.

Владика Сергије пожелио је добродошлицу Његовој светости који овдје први пут долази као патријарх и то поводом 580 година постојања и како би освештао храм који је генерално обновљен, преноси СРНА.

- Задатак нашег нараштаја огледа се у томе да подигнемо оно што је срушено у времену зла и обновимо живот гдје га је увијек било и сачувамо вјеру православну на којој почива наше земаљско постојање, рекао је владика Сергије и истакао значај обнове манастира Рмањ.

Он је истакао да је овај манастир духовна оаза и ако он увене, нестаће и народ са тих простора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана