Патријарх Порфирије у Америци од 24. јануара до 5. фебруара

Срна
Патријарх Порфирије у Америци од 24. јануара до 5. фебруара

БЕОГРАД- Његова светост патријарх српски Порфирије боравиће у САД од 24. јануара до 5. фебруара, саопштено је из Српске православне цркве /СПЦ/.

Патријарх Порфирије посјетиће од 24. до 28. јануара парохије и Црквено-школску општину Светог Саве у Њујорку, које му је Свети архијерејски синод повјерио на духовно старање све до потпуне нормализације тамошњих прилика.

Српски патријарх ће се у Њујорку упознати о процесу обнове Саборне цркве Светог Саве, која је изгорјела у пожару на Васкрс 2016. године, а на сам дан празника, присуствоваће и свечаној прослави Светога Саве - патрона тамошњих православних Срба.

Током боравка у Њујорку, Његова светост ће имати више састанака у вези са обновом богослужбеног живота православних Срба у Њујорку, као и са обновом Саборне цркве Светога Саве.

У другом дијелу посјете, од 29. јануара, патријарх Порфирије посјетиће Православни богословски факултет Светог Саве у Либертивилу код Чикага, гдје ће имати више састанака са деканом, управом, наставницима и студентима једине високошколске установе СПЦ на сјеверноамеричком континенту, а присуствоваће и свечаној прослави Светога Саве у организацији наставника и студената овог факултета.

Планиран је и сусрет Његове светости са надлежним епископима СПЦ на простору Сјеверне, Средње и Јужне Америке у манастиру Нова Грачаница на Трећем језеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана