Патријарх и aрхијереји: Косово и Метохија је неотуђиви дио Србије

Срна
Патријарх и aрхијереји: Косово и Метохија је неотуђиви дио Србије

БЕОГРАД - Његова светост патријарх српски Порфирије и архијереји Српске православне цркве /СПЦ/ поновили су данас у сусрету са предсједником Србије Александром Вучићем недвосмислен став СПЦ да су Косово и Метохија саставни и неотуђиви дио Србије и да је његово очување у границама Србије уставна обавеза и императив и за цркву и за српску државу.

Патријарх Порфирије и архијереји изразили су увјерење да руководство Србије на челу са предсједником Александаром Вучићем неће и не може пристати ни на каква условљавања која имају за циљ успостављање независности Косова и Метохије, саопштено је из СПЦ.

"Српска православна црква увек ће подржавати руководство Републике Србије у настојањима за очување Косова и Метохије као неотуђивог дела Србије, као и за саживот у миру и међусобном разумевању у складу са међународним правом свих грађана који живе на Косову и Метохији", наводи се у саопштењу.

На празник Светог Јована Крститеља, предсједник Србије Александар Вучић посјетио је Његову светост патријарха српског Порфирија и у Патријаршијском двору учествовао у молитвеном чину освећења славског колача, саопштено је из СПЦ.

У саопштењу се наводи да је предсједник Србије честитао крсну славу предстојатељу СПЦ, а потом њега и присутне архијереје извијестио да током дана има важне и веома озбиљне састанке у вези са Косовом и Метохијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана