Пандуревићева Вуковићу: СДС није ничији привјесак

Срна
Пандуревићева Вуковићу: СДС није ничији привјесак

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Члан Предсједништва СДС-а Александра Пандуревић поручила је генералном секретару ПДП-а Ненаду Вуковићу, који је жријебањем у Централној изборној комисији БиХ извучен за петог делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, да прво да прочита Пословник Парламентарне скупштине БиХ и Закон о Савјету министара, па онда да прича о смјенама и новом Савјету министара.

Пандуревићева је на друштвеној мрежо “Икс” написала да моли све да “СДС не петљају у то”.

-СДС није ничији привјесак и марионета, коју ће Денис Бећировић уводити у Савјет министара - навела је она.

Вуковић је јуче изјавио да је интенција покушати разријешти постојећи Савјет министара и да другачији састав Клуба српског народа у Дому народа са три делегата СНСД-а и по једним СДС-а и ПДП-а може да мијења политичке прилике на нивоу БиХ.

Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ јуче је, мимо свих законских процедура, двије године након легално и легитимно спроведених избора, извукла из бубња кандидатску листу ПДП-а на жријебању за додјелу мандата из реда српског народа из Републике Српске у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Имајући у виду да делегате из Републике Српске бира Народна скупштина Републике Српске, овим начином избора делегата не поштује се воља грађана и дерогирају се институције Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана