Озваничен завршетак изградње моста на Сави код Градишке

ГС
Озваничен завршетак изградње моста на Сави код Градишке
Foto: Срна | Озваничен завршетак изградње моста на Сави код Градишке

ГРАДИШКА - У Градишци је одржана свечана церемонија која означава завршетак радова на мосту преко Саве, чија је процијењена вриједност 19,54 милиона евра.

Министар транспорта и комуникација у Савјету министара Војин Митровић рекао је да је мост на Сави у Градишци велики и озбиљан пројекат који ће омогућити да Република Српска има путну конекцију са Србијом преко Хрватске, те да ће омогућити њен даљи развој. 

Митровић је рекао да ће овај мост саобраћајно растеретити Градишку, те обезбиједити повезивање Српске и БиХ са ЕУ и западним Балканом.

"Овај мост омогућиће развој ових крајева, али и Српске и БиХ" истакао је Митровић током обраћања у Градишци гдје је данас свечано озваничен завршетак изградње моста преко ријеке Саве код Градишке.

Међудржавни мост, дужине 462 метра, са двије траке у оба смјера има карактер брзог пута и биће спона аутопута Бањалука-Загреб.

За мост је утрошено 4.900 тона челика, а у изградњи укупно је кориштено око 140 грађевинских производа.

 

Изградња моста почела је у септембру 2019. године, а завршена је крајем маја ове године.

Свечаности су присуствовали српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, министри у Влади Српске, министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић, вршилац дужности директора предузећа "Аутопутеви Републике Српске" Слободан Станаревић, државни секретар у Министарству мора, промета и инфраструктуре Хрватске Томислав Михотић, представници ЕУ у БиХ и "Хрватских цеста", бројни грађани.

Такође је присуствовао велики број званица из политичког, културног и јавног живота Српске, БиХ, Хрватске и ЕУ.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана