Оженио се вишеструки убица Едиб Буљубашић

Дневни аваз
Оженио се вишеструки убица Едиб Буљубашић

Зеница - Едиб Буљубашић, осуђеник на дуготрајну затворску казну, протеклог викенда у Општини Зеница оженио се Менсуром Сивац, преноси “Дневни аваз”.

Вјенчање је обављено у Сали за вјенчања Општине Зеница у присуству затворских стражара, надзорника и команданта, уз одобрење директора КПЗ-а Зеница, потврђено нам је у овој установи.

Менсура живи и ради у Минхену, а за себе каже да је приватник и да се бави и хуманитарним радом.

С Едибом се забављала још 1984., а путеви им се раздвајају након школовања, када је отишла живјети и радити у Њемачку.

- Информације о Едибу пронашла сам прије нешто више од годину на интернету и јавила му се. Знам да је починио четвороструко убиство и да је осуђен на 34 године затвора. Одбројао је већ 20, а тренутно му се пред Судом БиХ суди за ратни злочин у Дретељу, у којем је био замјеник команданта - прича Менсура.

Она тврди да њен муж преузима на себе и туђе гријехе, али се нада да ће Суд БиХ објединити све његове казне те дозволити да она и муж свој живот наставе у иностранству по окончању казне.

- Борићу се да Едиб буде пребачен у затвор у Сарајеву или Минхену, да бих га могла обилазити - каже она, додајући да је прије свадбе у више наврата имала неугодности са затворском стражом КПЗ-а када је жељела обићи садашњег супруга и да је спремна чекати у будућности и 24 часа да би била са њим.

На брак чекала 26 година

- Овај брак чекао се 26 година. Захвална сам управи, иако је било и оних који су ме држали на капији по два часа на температури од 40 степени, а никога другог за посјете није било. Нису узели у обзир ни то што сам прешла више од 1.000 километара да бих видјела мужа - каже Сивац.

Сивац каже да неће дозволити да се радници КПЗ-а иживљавају над њом и њеним мужем.

- Остала сам шокирана када су ме скинули голу приликом једне појсете Едибу. Нису ми дозволили да унесем сок и флаширану воду у затвор. Већ 25 година не пијем воду са чесме из здравствених разлога, па су ме знали оставити и дехидрирану шест часова без течности. Чоколаду су дозволили да унесем, а пиће нису, што је апсурдно - каже Сивац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана