Озбиљни притисци на Српску, сутра став о санкцијама

Срна
Озбиљни притисци на Српску, сутра став о санкцијама

СРБАЦ - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да постоји озбиљни притисци на Републику Српску и да су санцкије које су уведене њеним високим званичницима озбиљан проблем, али да ће став о томе саопштити сутра у Бањалуци.

"Слиједе времена која неће бити лака, ни за Српску, ни за Србију. Стратешки интерес за наш народ је да се чува мир, да радимо што је могуће више да стабилизујемо своју позицију, али у условима великих међународних притисака и санкција које уводе припадницима нашег народа то постаје све теже", рекао је Вучић новинарима у Српцу.

Вучић је навео да не може откривати детаље са данашњег затвореног састанка челника Србије и Српске на којем су разговарали о важним темама, већ је рекао да ће сутра дјелимично говорити на конференцији за новинаре када ће изаћи и са ставом Србије о питању санкција.

"Гледамо да сачувамо и наш и друге народе и покушамо да обезбедимо мир", рекао је Вучић и додао да ће Србија увијек морати да буде ту за Републику Српску, чак и ако нико други не буде.

Он је напоменуо да је Србија помогла свакој локалној заједници у Републици Српској у четири општине у Федерацији БиХ, што ће наставити то да чини.

Вучић је рекао да је у свакој општини Србија нешто урадила у посљедњих пет или шест година, али сматра да је све то недовољно јер је много политичких проблема, а и тешка је ситуација у свијету, али да га је Његова светост патријарх српски Порфирије замолио да помаже Српску што ће и чинити.   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана