Ово су реакције Милорада и Горице Додик након нових санкција

ГС
Foto: Твитер

ВАШИНГТОН - Канцеларија за контролу страних средстава при Министарству финансија САД данас је увела санкције сину и кћерки предсједника Републике Српске Игору и Горици Додик.

 Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ни његов син нити кћерка немају ниједне пријаве, ни кривичне одговорности, а да од њих покушавају да направе криминалце, са којима се обрачунава једна велика Америка са својом моћи.

Додик је рекао новинарима у Београду да је син предсједника САД Џозефа Бајдена у центру корупционашке афере која не потреса само америчку јавност, него читав свијет.

"Нити син, ни кћерка немају ниједне пријаве, ни кривичне одговорности, а они од њих покушавају да направе криминалце, са којима се обрачунава једна велика Америка са својом моћи", истакао је Додик.

Он је додао да могу да уведу санкције и његовом нерођеном потомству, али да неће добити Републику Српску.

Додик је навео да је ријеч о типовима као што су амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи, специјални изасланик САД за западни Балкан Габријел Ескобар и слични, који мисле да на тај начин могу да поступају овдје.

На санкције је путем друштвених мрежа прво реаговала Горица Додик, кћерка предсједника Републике Српске Милорада Додика.

- Хвала вам пуно, нема веће привилегије у данашње вријеме него бити на вашој црној листи, то је доказ да нисмо агресори и злочинци као ви. Вама су руке крваве до лаката, ко год вас подржава саучесник је у вашим монструозним злочинима широм свијета – написала је Горица.

Истовремено, предсједник Републике Српске Милорад Додик, који се од раније налази на листи санкционисаних, рекао је за Срну да САД ставе на "црну листу" и нерођену дјецу његове породице, неће им проћи план уништења Републике Српске док је он предсједник Републике.

"Драго ми је што су с листе скинули сина Радована Караџића, и вјероватно у страху да на тој листи нема дјетета предсједника Републике Српске брже боље су ставили и мог сина и моју кћер", истакао је Додик.
На питање да прокоментарише то што су САД увеле санкција његовој ђеци, Игору и Горици, Додик је рекао да није зачуђен том одлуком знајући да амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи бјесни по Сарајеву.

"Само сам изненађен да у јеку сукоба на Блиском истоку и Украјини, САД имају времена за моју породицу. Кад смо код породица, и синова и кћери, мени и свјетској јавности је познато да је управо син америчког предсједника у средишту корупционашке афере", нагласио је предсједник Републике Српске.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана