Ово су имена судија и тужилаца у БиХ које је именовао ВСТС

ГС
Ово су имена судија и тужилаца у БиХ које је именовао ВСТС

Високи судски и тужилачки савјет (ВСТС) БиХ донио је одлуку о именовању носилаца правосудних функција у БиХ.

На нивоу Републике Српске именовани су Осман Мујкић, на позицију предсједника Основног суда у Бијељини, Антонела Јокановић-Јањић, на позицију предсједнице Основног суда у Фочи, Оливера Рауковић, на позицију главне тужитељке Окружног јавног тужилаштва у Добоју, Младен Митровић на позицију главног тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, Биљана Радуловић за предсједницу Основног суда у Бањалуци и Весна Мишић за суткињу Врховног суда Републике Српске.

На нивоу ФБиХ именовани су  Расема Орман Шербо, на позицију предсједнице Општинског суда у Кисељаку, те Џенета Пашалић за предсједницу Кантоналног суда у Оџаку.

Јурица Бабић је предсједник Кантоналног суда у Ливну. Џенана Брковић, Тин Бегташевић, Јасмина Омановић, Аднан Локмић, Аријана Љуца, Шејла Бакић-Шолбић и Ивана Кржељ именовани су за судије Кантоналног суда у Сарајеву, преносе Независне.

–При доношењу Одлуке о именовању, ВСТС БиХ је узео у обзир критерије попут: стручног знања, радног искуства и радних резултата, стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери, способности да непристрано, савјесно, марљиво, одлучно и одговорно обнаша дужности у оквиру функције за коју се пријављује, односа са радним колегама, понашања ван посла, професионалне непристраности и угледа те искуства на руководећим пословима – тврде из ВСТС БиХ.
Како додају, при именовању, ВСТС БиХ примјењујеодговарајуће уставне одредбе којима се уређују једнака права и заступљеност конститутивних народа и осталих, те поштује равномјерну заступљеност полова.

-Новоименовани носиоци правосудних функција ће ступити на дужност 1. јула 2024. године – навели су из ВСТС-а БиХ, преноси БЛ портал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана