Ова два документа борци треба да предају за јединствен борачки додатак

ГС
Ова два документа борци треба да предају за јединствен борачки додатак

БАЊАЛУКА - Борци из Српске, да би остварили јединствени борачки додатак, потребно је да у сједиште општине или града донесу само копију личне карте и копију текућег рачуна.

То је за “Независне новине” испричао један од запослених, који ради на овим пословима.

- Да би поднијели захтјев за борачки додатак, потребно је да донесу копију личне карте, али и копију текућег рачуна ако желе да им додатак иде на текући рачун. Све остало постоји у спису и нема потребе да ишта више копирају - рекао је овај радник.

Док у неколико локалних заједница у Српској тврде да процес подношења захтјева још није почео, те да још ништа званично нису добили, из надлежног одјељења у Градској управи Добој рекли су да се захтјеви већ данас могу предати.

- Захтјеви се предају у Матичном уреду, а потребно је да борци донесу личну карту, односно копију и постоји захтјев који се узме на шалтеру и то је то. Захтјеви се запримају, али нам још званичне инструкције нису стигле - речено је у добојској Градској управи.

С друге стране, из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске тврде да су надлежним градским односно општинским органима достављене инструкције у вези са запримањем захтјева, а “да ће о даљем поступању бити благовремено обавјештени”.

- Захтјеви за остваривање права на мјесечни борачки додатак предају су општинским/градским органима управе надлежним за послове борачко-инвалидске заштите према мјесту пребивалишта борца. Уз захтјев се прилажу копије личне карте и текућег рачуна (уколико ће се исплата вршити путем текућег рачуна) - речено је из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.

Подсјетимо, из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске је саопштено да је данас свим локалним заједницама, општинама и градовима упућене инструкције за поступање у вези са прихватањем захтјева свих категорисаних бораца Војске Републике Српске за остваривање права на јединствени мјесечни борачки додатак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана