Отворена биралишта у Српској и БиХ

Срна
Foto: Срна

ДОБОЈ - У неколико градова и општина градова у Републици Српској отворена за мјеста за гласање за изборе у Србији.

У Бањалуци се може гласати у Конзулату Србије и згради М тела-а.

Бирачко мјесто за парламентарне изборе у Србији отворено је јутрос у Центру за културу и образовање у Добоју и изборни процес се одвија без проблема, рекао је конзул у Генералном конзулату Србије у Бањалуци Перица Николић.

Николић је рекао новинарима да своје право на гласање може да оствари 950 уписаних бирача.

Бирачко мјесто је такође отворено и у Мркоњић Граду,  у Средњошколском центру у Мркоњић Граду отворено је јутрос на вријеме, а гласати може 175 држављана Србије, рекао је предсједник бирачког одбора Марко Павловић.

Павловић је навео да на овом бирачком мјесту могу гласати држављани Србије који бораве у општинама Шипово, Језеро, Рибник и Мркоњић Град.

На ванредним парламентарним изборима у Србији, око 11.500 држављана Србије који бораве у БиХ моћи ће да гласа на 19 бирачких мјеста.

У Генералном конзулату Србије у Мостару јутрос је почело гласање на ванредним парламентарним изборима у Србији, изјавила је предсједник бирачког одбора Марија Бакоч.

Бакочева је навела да је на овом бирачком мјесту пријављено 189 бирача.

„Грађани који су уписани у бирачки списак у Генералном конзулату Србије могу да гласају за посланике у Народној скупштини Србије“, рекла је Бакочева.

Она је додала да је бирачко мјесто отворено у 7.00 часова и да се изборни процес одвија у најбољем реду.

Бирачко мјесто у Зворнику за гласање за републички парламент у Србији отворено је јутрос у 7.00 часова, рекао је Срни предсједник обог бирачког мјеста Страхиња Радаковић.

Радаковић је рекао да на бираком списку има 776 гласача и да гласање протиче у најбољем реду.

У Конзуларној канцеларији Србије у Требињу на ванредним парламентарним изборима у Србији може да гласа 643 гласача, речено је у овој канцеларији.

Ово бирачко мјесто отворено је јутрос у 7.00 часова.

У Рудом је отворено бирачко мјесто за гласање на ванредним парламетарним изборима у Србији, а право гласа има 626 бирача, рекао је предсједник бирачког одбора Рудо Далибор Стојковић.

„Бирачко мјесто отворено је у 7.00 часова и атмосфера је добра“, рекао је Стојковић.

У Лопарама право гласа има 646 бирача

Бирачко мјесто у Лопарама са 646 регистрованих бирача на ванредним парламентарним изборима у Србији отворено је на вријеме и гласање протиче без проблема, рекао је потпредсједник бирачког мјеста Горан Тасовац.

Тасовац је навео да се први подаци о излазности очекују послије 10.00 часова.

Бирачко мјесто у Дрвару јутрос је отворено на вријеме, а право гласа на ванредним парламентарним изборима у Србији има 228 уписаних бирача, рекао је Срни предсједник бирачког одбора Стефан Недељковић.

Бирачко мјесто у Дрвару отворено је у Конзуларној канцеларији.

„Бирачко место отворено је у 7.00 часова. Све је почело без проблема, а надамо се да ће тако и протећи изборни процес“, рекао је Недељковић.

Два бирачка мјеста у Бијељини на ванредним парламентарним изборима у Србији јутрос су отворена на вријеме, а право гласа моћи ће да оствари нешто више од 2.000 бирача.

„Бирачко место је отворено у 7.00 часова како је и планирано, укупан број уписани бирача је 1.017, бирачки процес се одвија нормално и очекујемо да тако буде до затварања у 20.00 часова“, рекао је Срни предсједник бирачког одбора број 13 Зоран Дојчиновић.

Према његовим ријечима, на претходним изборима је одзив бирача у Бијељини био врло висок и тако очекује да ће бити и данас.

Предсједник бирачког одбора на гласачком мјесту број 14 у Бијељини Дејан Савић каже да су отворени на вријеме и да бирачки процес тече без проблема, а на овом гласачком мјесту регистровано је 1.099 гласача.

Бирачка мјеста у Бијељини налазе се у Основној школи „Вук Караџић“.

Бирачко мјесто у Братунцу отворено, бирачи пристижу

Бирачко мјесто у Средњошколском центру у Братунцу за данашње ванредне парламентарне изборе у Србији отворено је на вријеме и први гласачи су већ остварили своје бирачко право, рекао је Срни предсједник бирачког одбора Коста Неговановић.

На овом бирачком мјесту у бирачки списак уписано је 785 држављана Србије који живе у Републици Српској, а до 25. новембра изјаснили су се да гласају у Братунцу.

Изборни дан почео је мирно, без сметњи и очекује се да ће тако и протећи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана