Отказан данашњи лет хеликоптера Еуфора због временских услова

Срна
Отказан данашњи лет хеликоптера Еуфора због временских услова

САРАЈЕВО - Лет хеликоптера Еуфора најављен за данас отказан је због временских услова и безбједности летова, речено је Срни из ове мисије.

На питање Срне да прокоментаришу то што је због најављеног па отказаног лета хеликоптера Еуфора, притивградна заштита јуче каснила са дејством, из Еуфора су навели да
ваздушни простор Републике Српске углавном контролише Служба летних информација у Бањалуци, те да се употреба противградних ракета одобрава само ако у ваздуху нема ниједне летјелице, да се то односи на све летјелице, укључујући и летјелице Оружаних снага БиХ, летјелице цивилног ваздухопловства и летјелице Еуфора, како би се омогућило безбједно одвијање ваздушног саобраћа.

"Еуфор може да потврди да је лет планиран за данас отказан због временских услова и безбједности летова", наводи се у одговору.

Директор "Противградне превентиве Републике Српске" Тихомир Дејановић рекао је јуче да је због невремена које је задесило Републику Српску испаљено 69 притвградних ракета, али да је на снази била тридесетоминутна забрана дејствовања због планираног лета Еуфора.

Дејановић је истакао да су могли дјеловати и пуно боље да није било забране због летова ЕУФОР-а, те да су почели са дејствима са пола сата кашњења.

И у јуну 2021. године када је елементарна непогода погодила општине Милићи, Братунац и Сребреницу противградна заштита није могла да дјелује због најављеног лета Еуфора.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана