Отказ радници која је ударала штићеника Завода у Пазарићу

Srna
Foto: Arhiva

Радница Завода за збрињавање ментално инвалидне дјеце и омладине "Пазарић" код Сарајева, која је ударала штићеника добиће отказ, речено је на вечерашњој конференцији за новинаре федералног министра за рад и социјалну политику Аднана Делића и директора Завода Самира Суљагића.

Делић је, након што се у јавности појавио снимак о нехуманом поступању са дјететом, рекао да, осим отпуштања раднице, очекује да Завод поднесе кривичну пријаву против ње, али и против радника који су то нијемо посматрали и снимали.

Он је најавио да ће се Министарство сутра званичним дописом обратити Тужилаштву, Министарству унутрашњих послова и свим надлежним институцијама како би био расвијетљен овај догађај, за који се тренутно не зна кад се догодио, ни ко је учествовао.

Суљагић је потврдио да постоје пријаве о поступању са штићеницима, али да их он не може као директор истраживати, већ их просљеђује надлежним органима - Министарству унутрашњих послова или Тужилаштву, пренијели су федерални медији.
- За само једну пријаву коју сам прослиједио обавијештен сам да се обуставља истрага због непостојања довољно доказа да се дјело десило - рекао је Суљагић и додао да се у Заводу води низ дисциплинских поступака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана