Освојио три мандата са три партије

О.Т.
Освојио три мандата са три партије

Љубо Нинковић, предсједник Скупштине Града Бањалука, обновио је одборнички мандат на недавно завршеним изборима.

Он је тако обезбиједио учешће у трећем сазиву локалног парламента заредом, а повјерење му је овај пут дао 2.061 Бањалучанин.

Оно што је интересантно за Нинковића јесте да је сваки мандат освојио са листе различите партије. Први пут у скупштинске клупе ушао је 2016. године као дио опозиционог СДС-а, партије која је на овогодишњим изборима изгубила парламентарани статус у граду на Врбасу. У октобру 2017, Нинковић са партијским колегом и одборником Предрагом Вулином, напушта највећу опозициону странку у Српској те формира клуб "Народни одборници", који је неодољиво подсјећао на тада формирану Народну странку коју је предводио један од дугогодишњих највиших функционера СДС-а, Огњен Тадић.

Претпоставке су се показале као тачне, те Нинковић и Вулин убрзо и формално постају дио Тадићевог покрета, a у мају 2018. и ДНС-а, партије у коју Народна странка "утопила". На изборима 2020. године, Нинковић се поново кандидује али остаје без директног мандата јер је ДНС освојио два, а он завршио као трећи по броју гласова. Међутим, двије године касније, његов страначки колега Боривој Обрадовић осваја мандат у Народној скупштини Републике Српске, а Нинковић поново добија мандат у Скупштини Града Бањалука који је завршио као предсједник исте, и уз чланску карту СНСД-а.

Трећи мандат, са листе највеће партије у Српској, освојио је на недавно завршеним изборима, те ће добити прилику да "заокружи" 10 година у клупама локалне скупштине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана