Осуђени Новалић потписао меморандум о реконструкцији затворске зграде

Агенције
Осуђени Новалић потписао меморандум о реконструкцији затворске зграде

САРАЈЕВО - Премијер ФБиХ Фадил Новалић, премијер Кантона Сарајево Нихад Ук и предсједник Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) БиХ Халил Лагумџија потписали су данас у Сарајеву Меморандум о разумијевању о реконструкцији дијела зграде у којој је смјештен Казнено-поправни завод Сарајево (објекат Миљацка), а за потребе проширења Кантоналног и Општинског суда у Сарајеву.

Новалић је свој потпис на овај документ ставио дан након што је у Суду БиХ осуђен у предмету “Респиратори” на четири године затвора.

Документ прецизира сарадњу федералне и кантоналне владе, те ВСТС-а БиХ, на унапређењу затворског система у ФБиХ.

Ријеч је о обазбјеђењуу услова за спровођење пројеката изградње новог КПЗ-а Миљацка на локалитету Игман - Блажуј, те побољшању услова рада Кантоналног и Општинског суда у Сарајеву путем реконструкције зграде Палате правде у Сарајеву.

Потписаним меморандумом дефинисано је да ће Влада Федерације, након исељења КПЗ-а Миљацка из дијела објекта у Улици Бранилаца Сарајева, ове просторије до 1. јула ове године предати Кантоналном и Општинском суду у Сарајеву, а за чије потребе ће бити реконструисане и адаптиране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана