Остојић за "Глас": Мислим својом главом, не пада ми на памет да идем за Дончићем

Милош Васиљевић
Остојић за "Глас": Мислим својом главом, не пада ми на памет да идем за Дончићем

БАЊАЛУКА – Од своје 18. године мислим својом главом, а тако ће бити и у будућности и не пада ми на памет да идем за Радиславом Дончићем. Имам своју филозофију рада и принципе и од тога нећу одустати, а како ће се радити у Борачкој организацији Републике Српске (БОРС) одлучују њени органи, а не може никако одлучивати нека политичка опција.

Рекао је то за „Глас Српске“ предсједник БОРС-а Радан Остојић коментаришући протест  посланика Народног фронта (НФ) Радислава Дончића који је одржан прије три дана и који је под хитно тражио Остојићеву смјену.

Остојић за "Глас" додаје да свим легитимним средствима ради на побољшању статуса бораца, те да ће тако наставити и даље.

- Видио  сам да је било пуно коментара, вјерујем да ће их бити и још,  јер су сви разочарани у ово што се дешава - рекао је Остојић.

Према његовим ријечима, посебно му је сметало када је Дончић помињао укидање БОРС-а што је недопустиво.

- БОРС је створен 1993. године и сад неко хоће да је укине. Чињеница је да су је створили људи који су уградили себе на бранику отаџбине. Тренутно има више од 100.000 чланова и један је од симбола Српске  - рекао је Остојић.

Како каже, њега су родитељи васпитали да сарађује са људима и да им помаже.

- Од оних сам људи са којим се можеш  све договорити али ако почнеш да га газиш, то не дозвољавам. Ако ико нађе да сам против било кога шта рекао, примам осуду. Чим обављам ову функцију морам све то да поднесем, а жао ми је што моја породица мора то да трпи. Од кад сам се родио увијек је код мене борба, преживио сам и 15 операција  - рекао је Остојић.

Подвукао је да никада није имао било чију чланску књижицу,  а ако неко каже да је продужена рука било које странке, онда како је нагласио, мора да то и докаже.

- Немам апсолутно ништа са СНСД-ом. Наравно да ћу да сједнем са људима који врше функције да би борци нешто добили. На  челу сам једне озбиљне организације, нећу отићи  ни у Загреб ни Београд да нешто тражим.  Из које су партије предсједник Српске и премијер ја не одлучујем. Исто тако, у Бијељину идем код градоначелника Љубише Петровића, у Броду код начелника Зорана Видића у Теслићу код Милана Миличевића. Такође, свим мојим  општинским и градским организацијама кажем да морају да сарађују са начелницима и градоначелницима за добробит борачке популације без обзира која су странка  - рекао је Остојић.

Бројне општинске и градске борачке организације Републике Српске дале су пуну подршку Остојићу, а уз то траже и извињење од Дончића, јер сматрају да их је злоупотријебио на скупу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана