Оснивачка скупштина Народног фронта у Бањалуци, Тривићева предсједник

banjaluka.net
Foto: Д.Поздеровић

БАЊАЛУКА- Прва, оснивачка скупштина Народног фронта Јелене Тривић одржала се вечерас у Бањалуци, а којој поред чланова и симпатизера присуствoвао је и савјетник предсједника Србије Александра Вучића Адам Шукало.

Предсједница Народног фронта Јелена Тривић пред почетак прве, оснивачке скупштине нове странке изјавила је да су изабрани статутарни органи странке, међу којима Главни одбор и Предсједништво странке.

У њему је за сада 13 људи међу којма Саша Борјан, Слободан Станић, Дијана Јешић, Александар Трнинић, Слађана Јашаревић, Срђан Ранкић…
– НФ је парламентарна странка са три посланика у Народној скупштини и у 15 општина имамо одборнике. Сутра у више од 30 општина можемо да оформимо локалне одборе. У многим општинама и градовима имаћемо своје кандидате за начелнике и градоначелнике.

Усвојена су основна програмска начела НФ од 10 тачака, од којих је прва уставна позиција Српске. То је наша црвена линија попут ентитетског гласања. Да се одлуке на нивоу БиХ не могу доносити без представника Републике Српске.

Рекла је да Срби треба да имају усаглашену политику која се креира у Београду, никако у Загребу.

– Ни у ком случају Пељешки мост не смије бити важнији од Петровачке цесте – поручила је Тривићева.

Коментарисала је и наводе да формирање НФ подржава Александар Вучић.

– Нико не треба да ради наш посао у Републици Српској. Циљ је рушење ненародног режима и то треба да урадимо ми, не неко са стране. Економска политика вођена у Србији је далеко боље вођена него у Српској. Те спекулације не бих да коментаришем. Не бисте вјеровали колико људи жели да сруши режим у Републику Српски – поручила је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана