Осморка усагласила текст програмских начела који ће понудити ХДЗ-у

Срна
Осморка усагласила текст програмских начела који ће понудити ХДЗ-у

САРАЈЕВО- Представници осам политичких странака данас су усагласили програмска начела за формирање власти у Федерацији БиХ /ФБиХ/ и на нивоу БиХ, о којима ће, како је најављено, већ сутра разговарати са ХДЗ-ом.

Након данашњег састанка представника СДП-а, Наше странке, Народа и правде, НЕС-а, ПДА, Странке за БиХ, За нове генерације и БХИ-КФ, Нерин Диздар из СДП-а потврдио је да је усаглашен текст програмских начела који ће бити понуђен ХДЗ-у БиХ.

Диздар је најавио да ће сутра представници "осморке" имати састанак са делегацијом ХДЗ-а, на којем ће бити разговарано о програмским начелима.

Он је навео да је ово исцрпни документ који има десетине конкретних мјера и резултат је рада експертских тимова ових осам странака, преносе федерални медији.

"Не могу вам открити пуно детаља, јер је предмет усаглашавања са другим партнерима. Могу вам рећи да се односи на испуњавање услова за чланство у Европској унији и НАТО-у, уз цијели низ социоекономсих и мјера које се тичу правне државе", навео је Диздар.

Осам странака - Социјалдемократска партија БиХ, Народ и правда, Наша странка, Народни европски савез, Босанскохерцеговачка иницијатива - Касумовић Фуад, Покрет демократске акције, За нове генерације и Странка за БиХ раније је усагласило текст Споразума о формирању парламентарних већина у ФБиХ и на нивоу БиХ.

Ове странке су се обавезале да ће дјеловати програмски са јасним принципима, мјерама и смјерницама дјеловања извршне власти на свим нивоима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана