Осморка и ХДЗ усагласили програмске циљеве за формирање власти

Срна
Foto: klix.ba

САРАЈЕВО - Представници политичких странака осморке и ХДЗ-а су на данашњем састанку у Сарајеву усагласили текст програмсих начела за формирање власти.

Делегацију ХДЗ-а предводила је Борјана Кришто, која је након након састанка изјавила да је "добар дио" текста усаглашен, те да је остало неколико детаља на којима ће се радити накнадно.

"Задовољна сам данашњим радом састанка, добар дио је усаглашен, остали су неки технички детаљи, то ћемо када добијемо ово што смо данас договорили - кориговати између нас", навела је Кришто.

Представник СДП-а Нерин Диздар рекао је да постоје још неки технички детаљи које треба "попеглати".

"Састанак је окончан успјешно. Готово смо усагласили текст споразума за формирање власти и програмских циљева које ће проводити нове већине на свим нивоима", каже Диздар.

Осам странака - Социјалдемократска партија БиХ, Народ и правда, Наша странка, Народни европски савез, Босанскохерцеговачка иницијатива - Касумовић Фуад, Покрет демократске акције, За нове генерације и Странка за БиХ раније је усагласило текст Споразума о формирању парламентарних већина у ФБиХ и на нивоу БиХ.

Ове странке су се обавезале да ће дјеловати програмски са јасним принципима, мјерама и смјерницама дјеловања извршне власти на свим нивоима.

Осим Кришто, састанку су у име ХДЗ-а присуствовали Маринко Чавара и Вјекослав Беванда, док су "осморку" предводили Дамир Арнаут /Наша странка/, Јасмин Емрић /Народни европски савез/ и Русмир Побрић /Народ и правда/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана