Организација старјешина ВРС: Непринципијелна њемачка подршка

Срна
Организација старјешина ВРС: Непринципијелна њемачка подршка

БАЊАЛУКА - Њемачка, као освједочени непријатељ српског народа и Српске, наставља да неправедно и непринципијелно подржава само једну страну у БиХ - бошњачку, а њемачка донација од 750.000 евра за војне капацитете бошњачке компоненте Оружаних снага (ОС) БиХ показује једностран приступ у дјеловању странаца у БиХ, саопштили су из Организације старјешина Војске Републике Српске (ВРС).

Поводом њемачке донације од 750.000 евра за инфраструктурне радове на више локација Оружаних снага БиХ којом није обухваћена ниједна касарна на територији Српске, из Организације старјешина истичу да такви потези показују сву бесмисленост и бестијалност страног фактора у БиХ, што не доприноси учршћивању мира и стабилности.

-То само још више удаљава БиХ од атлантских интеграција, што свакако, у овом моменту, колидира са интересима и циљевима Српске - наводи се саопштењу.

Из ове организације прецизирају да наведени новац, дат за војне капацитете бошњачке компоненте Оружаних снага, показује двоструке стандарде и једностран приступ у дјеловању странаца у БиХ због чега се стиче утисак да је једини извјестан циљ даља дестабилизација стања и односа између конститутивних народа и ентитета у БиХ, уз покушај стварања унитарне БиХ.

-А не схватају да БиХ не може настати и опстати као унитарна и да може прије нестати него настати - појаснили су из ове организације.

Они додају да ће српска компонента у Оружаним снагама БиХ бити увијек подржана од Срба и Српске, те да се неће дозволити да у било ком смислу заостаје за другим дијеловима Оружаних снага.

-Све ће бити лакше када усијане главе схвате да је једино могуће рјешење у међусобном демократском дијалогу легитимних представника конститутивних народа који ће бити ослобођен малигног страног утицаја и мијешања - наводи се у саопштењу.

Из ове организације су поручили и да је иницијатива бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића за одржавање посебне сједнице те институције наставак његових вапаја странцима и домаћим властима да му помогну у намјери да се дефинитивно обрачуна са српским народом и Српском.

-Након бламаже у Великој Британији потрчао је у Сарајево да уз помоћ другог бошњачког члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића и прегласавањем доноси закључке о Србима, Српској и њеном легитимном и легалном предсједнику Милораду Додику. Ипак, Српска је креирала механизме против бјеснила Бећировића и његових истомишљеника, а наш пут је пут истине, слободе и правде и равноправности. Хегемонија и доминација нису опција за Србе и Српску - поручили су из ове организације.

Они наводе да ће српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић на том плану донијети најбољу одлуку за коју има пуну подршку српског народа и свих релевантних субјеката у Српској, јер о судбини БиХ легитимно могу разговарати и доносити одлуке само њени изабрани представници.

-Страни фактор још има прилику да се достојанствено извуче и остави БиХ и Српску њеним народима и народним представницима да у условима мира слободе и једнакости рјешавају питања своје будућности - навели су из Организације старјешина ВРС

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана