Организација старјешина ВРС: Корачати својим путем и штитити српски народ и Републику Српску

Срна
Организација старјешина ВРС: Корачати својим путем и штитити српски народ и Републику Српску

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Организације старјешина Војске Републике Српске саопштила је да су одлуке непостојећег високог представника саме по себи непостојеће и да Српска треба још снажније да корача својим путем и штити српски народ у условима мира, демократски те у складу са Дејтонским споразумом и уставима БиХ и Републике Српске.

Из Организације наводе да најоштрије осуђују и неприхватају антиуставне и антидејтонске одлуке непостојећег високог представника.

- Никакви ратни покличи Зукана Хелеза и других неће и не могу спријечити српски народ и Републику Српску да се, на миран и демократски начин, боре за слободу. Никакве санкције и пријетње санкцијама не могу надјачати жељу српског народа за слободом, демократијом и једнакоправности - наводи се у саопштењу.

Из Организације старјешина дају пуну подршку предсједнику Републике Српске, свим другим носиоцима власти у Српској и представницима српског народа у институцијама власти у БиХ на путу до потпуне слободе и равноправности са другима, а у складу са највишим демократским стандардима.

Њемачки држављанин Кристијан Шмит, који се представља као високи представник у БиХ, рекао је да је “одлучио да неће ступити на снагу закон којим се укида обавеза укидања одлука високог представника у Службеном гласнику Републике Српске и Закон о неспровођењу одлука Уставног суда БиХ на територији Републике Српске”.

Он је додао да ће измијенити и Кривични закон БиХ тако што ће се радње којима се, како каже, нарушава уставни поредак БиХ третирати као кривично дјело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана