Организација старјешина: Важно јединство патриотских снага за одбрану Српске

Срна
Организација старјешина: Важно јединство патриотских снага за одбрану Српске

БАЊАЛУКА - Организација старјешина Војске Републике Српске позвала је све патриотске снаге у Српској да обезбиједе пуно јединство у одбрани српског народа и Републике Српске, њених институција и имовине.

Из Организације старјешина наводе да та одбрана мора бити заснована на пуном консензусу српског политичког бића, лишена сваке силе, насиља, ратнохушкачке реторике, у условима мира и стабилности.

-Потребно је досљедно спроводити законе, одлуке, закључке и друга правна и политичка акта Народне скупштине Републике Српске, Владе и других институција система власти у Републици Српској, што укључује и неспровођење закона и одлука власти на нивоу БиХ, који су усмјерени против интереса српског народа и Републике Српске - саопштено је из ове организације.

Како се наглашава, дугорочна и стабилна рјешења у БиХ морају бити, искључиво и једино, заснована на демократском дијалогу три конститутивна народа и два ентитета у БиХ у условима пуног мира и стабилизације. БиХ ће постати могућа и одржива земља када се ослободи стране окупације и мијешања других у унутрашња питања БиХ.

Да је БиХ под сталним окупационим притиском, наглашава се, постаје видљивије сваког дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана