Орбан: БиХ има статус почасног мађарског сусједа

ГС
Foto: Уступљена фотографија

САРАЈЕВО - Предсједавајућа и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и чланови Денис Бећировић и Жељко Комшић састали су се данас у Сарајеву са премијером Мађарске Виктором Орбаном, који је изразио пуну подршку ЕУ интеграцијама БиХ и других земаља Западног Балкана, напоменувши да БиХ у мађарској спољној политици има статус "почасног сусједа".

Цвијановићева и чланови Предсједништва БиХ истакли су да је сарадња између БиХ и Мађарске дугогодишња, пријатељска и интензивна у свим областима, те да је без отворених питања, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Предсједавајућа и чланови Предсједништва БиХ су захвалили Орбану за његову подршку при доношењу одлуке Европског савјета о додјељивању кандидатског статуса БиХ, за коју је оцијењено да даје снажан подстицај институцијама да наставе реформске процесе који ће омогућити отварање преговора за чланство у Унији.

Цвијановићева и чланови Предсједништва БиХ су информисали Орбана о предузетим активностима у регионалним инцијативама и сарадњи са земљама Западног Балкана, с циљем заједничког приближивања ЕУ.

На почетку састанка, Цвијановићева и чланови Предсједништва БиХ су изразили саучешће Орбану због пада хеликоптера у близини Дрниша у којем су смртно страдала два члана посаде из Мађарске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана