Орашанин: Пред посланицима седам негативних ревизорских извјештаја

СРНА
Орашанин: Пред посланицима седам негативних ревизорских извјештаја

БАЊАЛУКА - Предсједник Одбора за ревизију Народне скупштине Републике Српске Мирјана Орашанин рекла је данас да ће се на наредној редовној скупштинској сједници наћи и седам извјештаја Главне службе за ревизију јавног сектора у којима је дато негативно ревизорско мишљење.

Орашанинова је навела да је ријеч о ревизорским извјештајима за "Шуме Републике Српске", "Лутрију Републике Српске", болнице Градишка и Требиње, Универзитетску болницу Фоча, те домове здравља у Чајничу и Сребреници.

Она је рекла новинарима у Бањалуци да је важно разматрање негативних ревизорских извјештаја како би се сагледало зашто су учињени пропусти и како би се пронашли одговори на то.

Орашанинова је навела да ће предложити закључак којим се субјектима који су добили негативне ревизорске извјештаје даје рок од 90 дана како би се видјело које су мјере и радње предузели по препорукама Главне службе за ревизију.

Осма редовна сједница Народне скупштине Републике Српске почиње сутра, а међу предложеним тачкама дневним редом су и тачке које се односе на ревизорске извјештаје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана