Оптужница против запослених у УИО и Граничној полицији

Срна
Оптужница против запослених у УИО и Граничној полицији

БАЊАЛУКА - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу за коруптивно кривично дјело против Миланка Обрадовића и Неџада Омеровића запослених у Управи за индиректно опорезивање, Мирослава Бована из Граничне полиције, те Стевана Телетине.

У оптужници се наводи да је у јулу прошле године Телетина, покушавајући преко граничног прелаза Вардиште увести два расна арапска коња без потребних одобрења, ступио у контакт са Обрадовићем, који је као руководилац у Царинском реферату искористио свој положај и утицај на остале оптужене да се дозволи увоз без потребних одобрења и плаћања царинских дажбина.

За ову коруптивну услугу Телетина је дао Обрадовићу 100 евра, наведено је из Тужилаштва БиХ.

Обрадовић је оптужен да је као службено лице у институцијама БиХ примио новац да не изврши службену радњу, Бован да је неизвршавањем службене дужности другом омогућио прибављање имовинске користи, а Омеровић да није пријавио кривично дјело за које се може изрећи казна затвора пет година или тежа.

Телетини се на терет ставља да је дао новац да службено не изврши радњу коју је морао извршити.

Оптужени се терете за кривична дјела - примање награде или другог облика користи за трговину утицајем, непријављивање кривичног дјела или починиоца, те давање дара и других облика користи.

Наводе оптужнице Тужилаштво ће доказивати позивањем 14 свједока и прилагањем више десетина доказних материјала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана