Оптужница против полицајца због премлаћивања палицом

Небојша Томашевић
Оптужница против полицајца због премлаћивања палицом

ВЛАСЕНИЦА - Полицајац Славиша Сокановић звани Сокан (35) из Полицијске станице Хан Пијесак оптужен је за повреду људског достојанства злоупотребом службеног положаја или овлашћења јер је ударцима пендреком сломио ногу Ј.Х. током контроле у Хан Пијеску.

Оптужницу коју је против њега подигло Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву, потврдио је Основни суд у Власеници.

Према оптужници, све се десило половином јуна 2021. године на путу према Жепи, у Хан Пијеску.

- Током вршења службе Сокановић је, вршећи послове патролне службе ПС  Хан Пијесак, 15. јуна 2021. године око 21 часова заједно са полицајцима В. Њ. и В.М. службеним "форд фокусом" пратио Ј.Х. из Плане код Хан Пијеска, који је управљао "голфом 3", без регистарских ознака.  „Голф“ су  зауставили на путу према Жепи, у Хан Пијеску-стоји у оптужници.

Додаје се да је полицајац Сокановић насрнуо на  возача „голфа“ Ј.Х. чим је он изашао из возила. Како стоји у оптужници полицајац је возача ударио палицом у лијеву наткољеницу, а потом у десну поткољеницу нанијевши му тешку тјелесну повреду у виду прелома кости.

- Оптужени је као службено лице у вршењу службе, злоупотребом свог положаја или овлашћења другог тјелесно повриједио, на начин којим се вријеђа људско достојанство - појашњено је у оптужници Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву.

Уколико се докаже кривица полицајац Сокановић  могао би завршити иза решетака и на више година затвора.

Према кривичном законику Републике Српске закон за кривично дјело које је се њему ставља на терет предвиђа новчану, али и казну до три године затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана