Оптужили Себију Изетбеговић да је пљунула и вријеђала чувара болнице

GS
Foto: YouTube

САРАЈЕВО - На друштвеним мрежама је објављен снимак на којем Себија Изетбеговић, бивши генерални директор Универзитетско-клиничког центра у Сарајеву (КЦУС) и супруга лидера СДА Бакира Изетбеговића, излази из аутомобила и прилази кућици у којој је чувар ове здравствене установе. Спекулише се да га је том приликом пљунула и вријеђала.

Портал "Пресмедиа" објавио је раније да је Себија 5. децембра направила скандал када је пришла чувару и пљунула га јер јој није дозволио да уђе на улаз за директоре.

Себија је у уторак ујутро око 10 сати стигла на КЦУС и по навици, покушала је да уђе на капију број 4, која је намијењена за доставна возила и за генералног директора, пише поменути портал

Међутим, поступајући по правилима и законима о интерној контроли, чувар јој није допустио да прође, јер више није директорица. Потом се одвезла до чувара на капију коју није могла проћи, драматично изашла из аутомобила, пришла човјеку и пљунула га, тврде поједини федерални медији.

Све је то, наводно, попраћено најпогрднијим псовкама човјеку који је само радио свој посао.

Синдикат тражи информације

Предсједник Основне синдикалне организације КЦУС-а Сенад Садиковић писао је в.д. генералног директора ове установе Алену Пилаву и предсједнику Управног одбора установе Бењамину Куловцу поводом напада бивше директорице Себије Изетбеговић на радника обезбјеђења.

- Од предсједника Основне синдикалне организације Клинички центар Универзитета у Сарајеву смо упознати о нападу на раду на Саида Спиљка, радника Клиничког центра Универзитета у Сарајеву од Себије Изетбеговић, бивше генералне директорице КЦУС-а. Како је наведено, 5. децембра око 10 сати Себија је покушала ући на капију КЦУС-а која је намијењена за улаз доставних возила и генералног директора КЦУС-а, као и других возила чији је улаз у КЦУС најављен. Колега Саид Спиљак, који обавља послове чувара у КЦУС-у, с обзиром на то да није имао најаву за улазак именоване са возилом и поступајући по правилима о интерној контроли КЦУС-а, Себији Изетбеговић није допустио улаз кроз поменуту капију, те је Себија Изетбеговић возилом ушла на главни улаз КЦУС-а, затим дошла до колеге Саид Спиљка, бацила његову моторолу на под и пљунула га, уз псовке и друге погрдне ријечи којих се колега Спиљак, због доживљеног стреса, и не сјећа. О овом немилом догодају, писали су и бројни портали - наводи се у писму.

Огласила се и Изетбеговића

Са друге стране, Изетбеговићева је одбацила поменуте наводе.

- Кад чувару кажете да му је понашање ружно и да мора поступати по правилу службе, пристојно изаћи и одговорити свакоме ко дође на капију, то није напад то је моја обавеза (примљен је на посао у мом мандату) – и то је шест секунди. На снимку се не види ништа друго. Не постоји нити један чувар у КЦУС који је икада имао било какав проблем, а да ја нисам помогла ако сам сазнала за то - наводи, између осталог она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана