Оптужени за "Добровољачку" стигли у Суд БиХ

ГС
Оптужени за "Добровољачку" стигли у Суд БиХ

САРАЈЕВО - Оптужени у предмету "Добровољачка" стигли су у Суд БиХ, гдје ће се данас изјашњавати о кривици.

Осим Ганића, оптужница у случају "Добровољачка" терети и Заима Бацковића, Хамида Бахту, Хасана Ефендића, Фикрета Муслимовића, Јусуфа Пушину, Бакира Алиспахића, Енеса Бездроба, Исмета Дахића и Махира Жишку.

Суд БиХ потврдио је 12. маја оптужницу Тужилаштва БиХ која их терети да су 3. маја 1992. године у Сарајеву напали небрањену мјешовиту колону војника и цивила запослених у бившој ЈНА, која је била под пратњом мировних снага УН.

Из Тужилаштва БиХ саопштено је раније да се оптужница односи на догађаје од 3. маја 1992. године, а прикупљени су докази који се односе на страдање осам убијених жртава са утврђеним идентитетом, међу којима има цивила и санитетског особља, рањавање 24 особе, заробљавање више десетина војника и цивила који су мучени и злостављани.

Подсјетимо, "Независне новине" су раније објавиле детаље из оптужнице, у којој је, између осталог, наведено да су припадници ЈНА који нису убијени током напада - разоружани, заробљени и млаћени кундаком пушке, шакама, ногама, опасачем замотаним око руке, и то по цијелом тијелу, а нарочито по глави, леђима и бубрезима. Како се додаје, избијани су им зуби и падали су у несвијест, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана