Опозиција у ФБиХ се договорила да формира власт без СДА

ГС
Опозиција у ФБиХ се договорила да формира власт без СДА

САРАЈЕВО – Странке које су на недавно одржаним општим изборима у БиХ чиниле заједнички опозициони блок у Федерацији БиХ, усагласиле су текст Споразума о формирању парламентарних већина на свим нивоима власти у БиХ, а у споразуму нема Странке демократске акције (СДА) коју предводи Бакир Изетбеговић.

Споразум су потписале Социјалдемократска партија БиХ (СДП), Народ и правда, Наша странка, Народни европски савез, Босанскохерцеговачка иницијатива – Касумовић Фуад, Покрет демократске акције, За нове Генерације и Странка за Босну и Херцеговину.

"Споразумом је, између осталог, предвиђен заједнички наступ у свим преговорима са другим политичким субјектима – потенцијалним партнерима у формирању парламентарних већина", наводи се у заједничком саопштењу након потписивања Споразума, чију су сагласност на текст потписали предсједници наведених странака.

У саопштењу се наводи и да су се странке обавезале да ће што прије усагласити и заједнички документ у коме ће бити дефинисани принципи, мјере и смјернице дјеловања извршне власти на свим нивоима.

Такође, и Демократска фронта, на челу са Жељком Комшићем, новоизабраним чланом Предсједништва БиХ из реда хрватског народа, позвана је да буде дио овог блока, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана