Опозиција сутра предаје жалбе ЦИК-у

Срна
Foto: Архива

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Партија демократског прогреса уложиће сутра жалбу Централној изборној комисији БиХ на утвређене резултате за предсједника Републике Српске, најавили су данас представници опозиције на конференцији за новинаре у Источном Сарајаеву.

Кандидат ПДП-а за предсједника Републике Српске Јелена Тривићева рекла је да ће опозиција уложити жалбу ЦИК-у, као и да ће искористити све друге правне могућности које им стоје на располагању.

"Рок је врло кратак, али смо се добро припремили и имамо аргументе да оспоравамо овај резултат", тврди Тривићева, поново помињући "изборну крађу" као и да не признаје утврђене резултате.

Замјеник предсједника ПДП-а Ненад Вуковић рекао је да ће жалба ЦИК-у бити предата у 15.45 часова, а 15 минута касније обратиће се медијима, као и да је њихов правни тим спреман и да се обрати Апелационом вијећу Суда БиХ.

Представници СДС-а и ПДП-а су истакли да се ће се њихов глас чути у Народној скупштини Републике Српске и Парламентарној скупштини БиХ, као и даће имати два делегата у Дому народа Парламента БиХ.

Опозиција је мишљења да је потребна измјена Изборног закона БиХ, како би избори били "поштени".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана